Januari is vaak een maand waarin iedereen bijkomt van de feestdagen. Goede voornemens worden bedacht en hopelijk uitgevoerd. De doorzetter weet het vast te houden en té goede voornemens worden bijgesteld naar meer haalbare doelen. 

Januari is ook vaak een maand waarin overwegingen worden gedaan. De planning van het nieuwe jaar erbij wordt gepakt. Vakantieplannen worden doorgenomen. 

Als bestuur van Erve Kampboer doen wij niet anders. Zo hebben we de eerste activiteit van 2024 alweer gepland. Namelijk een Wiskeyproeverij, waar nog steeds kaarten voor te koop zijn! (Zie facebook en de agenda op ervekampboer.nl) 

Kleintje Carnaval staat weer voor de deur. Een mooi evenement waarbij we bijdragen aan de feestvreugde van en voor elke inwoner van Geesteren. Immers moeten onze kleine Papsleefjes, of sukerleppelkes, toch ergens beginnen. Dus waar moet je zijn? In de feesttent bij Erve Kampboer! 

Ook hebben we Thijs Kemperink alweer vast kunnen leggen en wel op vrijdag 25 oktober 2024. 

Tussen deze data door hebben we natuurlijk ook onze vaste activiteiten. Even ter herinnering een opsomming hiervan. Wellicht voor velen een ohja moment, en voor anderen welkome info. Hiermee nodigen wij u dan ook uit om eens aan te sluiten bij één van deze activiteiten als u dit leuk lijkt. 

 

Zo is er op elke maandagavond damesgym en een kaartavond. Waarbij er veelal door de mannen kruisjassen wordt gespeeld en de vrouwen een potje jokeren spelen. Ben en Ans Kroeze verzorgen een natje en een droogje en zien het spelersaantal groeien. Kom gerust een keer langs het begint om 19 uur. 

Een dag later is door vrijwilligers de zaal weer kant en klaargezet om op de vaste dinsdagavond de schilders te ontvangen. Hier komt een mooi gezelschap van zo’n 15 à 18 mannen en vrouwen, bescheiden als ze zijn maakt één ieder op zijn en haar manier in een tijdsbestek naar keuze, kunstwerken die er niet om liegen. Van schilderijen tot beschilderde dienbladen en klompen. Voor de kleinkinderen, ofwel voor in huis. Dat alles onder de bezielende leiding van kunstenaar Alphons Oude Avenhuis, die met zijn kennis en ervaring menig schilderij nog mooier kan laten zijn. 

 

Zoals u leest zijn dit vaak vaste activiteiten. Zo stellen wij onze ruimte ook ter beschikking voor bijvoorbeeld de ZOCO (zorgcoörperatie) Geesteren. Waar zij mee bezig zijn is te veel om op te noemen, van wandelingen, tot bingo van jeu de boulles tot ondersteunen met boodschappen halen en vervoer buiten het dorp. 

Wat wel te noemen is dat we aan ZOCO Geesteren een goede partner hebben. Dat we hen een mooie ruimte kunnen bieden, passend bij de activiteiten. En dat hierdoor nog meer mensen gebruik kunnen ons mooie Dorpshuis is hierdoor een goed initiatief. 

 

Het weekend komt meer in zicht en dus de stemming ook. Dit is te merken aangezien het koor Ambiënte dan begint te spelen. 

Elke woensdagavond komen ze bij elkaar. De zaal is dan mooi volgepakt en de gezelligheid na de tijd vindt men ook belangrijk. De meeste nummers worden 5 tot 6-stemmig gezongen met een repertoire van Nederlandse popmuziek, jaren 60 en 70 maar ook moderne- gospel en musicalnummers worden ten gehore gebracht. 

Ook Ambiënte nodigt geïnteresseerde mensen graag uit. Kijk daarom ook eens op hun site; popkoorambiente.nl.

 

Op donderdagavond wordt de ruimte weer klaar gemaakt voor de Bridge Geesteren. Sinds 2003 zijn zij al kind aan huis bij Erve Kampboer, waarna al snel het idee bestond een vereniging op te richten. En zo kon Geesteren in 2005 en heuse Bridgeclub toevoegen aan het verenigingsbestand. Op dit moment is men druk bezig nieuwe spelers op te leiden aangezien het niet zomaar een kaartspel is. 

En dan staat toch echt het weekend voor de deur. Als bestuur merken we dat de activiteitenagenda in de weekenden meer gevuld raakt met besloten feesten als reünies, verjaardagen en andere festiviteiten. 
Gezien onze status van Dorpshuis met ons credo; het huis van en voor iedereen! 

Willen we ook graag activiteiten binnenhalen waar de inwoners van Geesteren geïnteresseerd in zijn. Want alles zelf verzinnen, of invullen wat anderen leuk zouden kunnen vinden zorgt ook voor eenzijdigheid dan wel een blinde vlek in activiteiten. 
Dit is niet wat wij willen. 

Heb je daarom een idee, mis je bepaalde activiteiten in het dorp of zoek je een plek om iets moois te organiseren?
neem contact met ons op! Dit kan via mail naar secretariaat@ervekampboer.nl of via telefoon door te bellen of appen naar 0625544620. Geen idee is te gek en geen vraag te dom. 

 

Mocht u door het lezen van dit bericht nu in contact willen komen met desbetreffende aanspreekpersonen voor de activiteiten? 
Of mist u iets in dit bericht, laat het vooral weten door bovenstaand nummer te bellen of appen. 

Ook voor bestuursfuncties zoeken we nog invulling. Zoals iemand die zich wil bezighouden met activiteiten, als algemeen bestuurslid wil fungeren of wil ondersteunen bij de aandachtsgebieden als bouw, vrijwilligerswerk of horeca. 

We horen graag van u!

 

Namens het bestuur, 

Maikel Noordam

Mark Rouwenhorst

Susan Kock-Veldhuis

Mark oude Voshaar

Joop Klein Haarhuis.